Kashkavall i Deleve Sharri
Forma: E rrumbullakët;
Ngjyra: Ngjyra e verdhë;
Sipërfaqja dhe struktura: : Elastik i fortë homogjen pa ndarje shtresash me një strukturë të konsiderueshme yndyrore specifike;
Shija dhe aroma: Shija është pikante me një aromë të veçantë djathi të pjekur.
Përbërja: Qumësht deleje, kripë, kulturë fillestare, maja. Lëndë e thatë 45-50%, ujë 50-55%.
Ngjyra: Ngjyra e verdhë;
Sipërfaqja dhe struktura: : Elastik i fortë homogjen pa ndarje shtresash me një strukturë të konsiderueshme yndyrore specifike;
Shija dhe aroma: Shija është pikante me një aromë të veçantë djathi të pjekur.
Përbërja: Qumësht deleje, kripë, kulturë fillestare, maja. Lëndë e thatë 45-50%, ujë 50-55%.
Qumështi i papërpunuar i deleve sigurohet përmes blerjes nga fermerët individualë në rajonin e Pollogut. Sa herë që merret qumështi, kontrollohen veçoritë higjienike fizike dhe kimike, si dhe trajtime të tjera të nevojshme teknologjike.
Pas pasterizimit dhe ftohjes së qumështit në temperaturën e duhur, ai kalohet në rezervuar për përpunim, ku shtypet duke shtuar kulturë dhe mullëz.
Masa e djathit që rezulton pritet, përpunohet dhe më pas futet përmes një daulleje në një baskë për t'u shtrydhur dhe shtypur.E njëjta, pasi shtypet, futet në agregat me kripë dhe formohet. Pas një kohe të caktuar hiqen nga format dhe vendosen në një dhomë të ngrohtë për 1 javë. Me tej vakumohen dhe ruhen në një dhomë të ftohtë.
Sistemi HACCP përdoret si një metodë për të garantuar sigurinë ushqimore në procesin e prodhimit.
Pas pasterizimit dhe ftohjes së qumështit në temperaturën e duhur, ai kalohet në rezervuar për përpunim, ku shtypet duke shtuar kulturë dhe mullëz.
Masa e djathit që rezulton pritet, përpunohet dhe më pas futet përmes një daulleje në një baskë për t'u shtrydhur dhe shtypur.E njëjta, pasi shtypet, futet në agregat me kripë dhe formohet. Pas një kohe të caktuar hiqen nga format dhe vendosen në një dhomë të ngrohtë për 1 javë. Me tej vakumohen dhe ruhen në një dhomë të ftohtë.
Sistemi HACCP përdoret si një metodë për të garantuar sigurinë ushqimore në procesin e prodhimit.
Paketimi: Pite të vakumuara në qese prej 7-9 kg dhe copë të vakumara në qese prej 0,8-1 kg.
Ky produkt mund të konsumohet nga të gjithë kategoritë e konsumatorëve, me përjashtim të personave alergjikë ndaj qumështit dhe produkteve të qumështit.